Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou
Pripravte si tento chutný recept hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke, podávané s kuskusom, namiesto kuskusu môžete ako prílohu zvoliť napríklad aj ryžu či quinou.
Recepty s hlivou ustricovou sú dosť populárne a existuje ich nespočetne veľa. Niet sa čomu diviť, hliva je veľmi zdravý druh huby, ktorý si získal mnohých. Hliva sa považuje za jednu z najvzácnejších húb, a to najmä vďaka jej obsahu betaglukánu. Je to látka, ktorá pozitívne vplýva na imunitný systém a pomáha ho posilňovať.
Hovädzie ragú je okrem toho bohaté aj na široké spektrum mikronutrientov. Pri takýchto fit receptoch s hovädzím karé najradšej používam hovädzie stehno; mäso zo svaly obsahujú málo tuku a väziva, vďaka čomu ide o chudé časti mäsa, ktoré nie sú ani veľmi žuvacie. Hovädzie mäso s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke si, verím, obľúbia všetci tí, ktorí si chcú pochutiť na jedle z červeného mäsa, no v zdravšej a odľahčenej verzii.
Spôsob prípravy
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Následne pridáme na malé časti nakrájané hovädzie mäso a miešame ho 3 minúty.
- Potom pridáme paradajkový pretlak, koreniny a mäso zalejeme s 200 ml vody.
- Mäso prikryjeme a dusíme 15 minút.
- Potom k mäsu pridáme nakrájanú hlivu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a všetko spolu dusíme prikryté ešte 15 minút.
- Kuskus zalejeme dvojnásobným objemom vriacej vody, osolíme a okoreníme ho podľa chuti a prikryjeme ho na 10 minút.
- Hovädzie ragú podávame spolu s uvareným kuskusom.
Zobraziť recept hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou s inštrukciami
Komentáre
Zverejnenie komentára