Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou

Pripravte si tento chutný recept hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke, podávané s kuskusom, namiesto kuskusu môžete ako prílohu zvoliť napríklad aj ryžu či quinou.

Recepty s hlivou ustricovou sú dosť populárne a existuje ich nespočetne veľa. Niet sa čomu diviť, hliva je veľmi zdravý druh huby, ktorý si získal mnohých. Hliva sa považuje za jednu z najvzácnejších húb, a to najmä vďaka jej obsahu betaglukánu. Je to látka, ktorá pozitívne vplýva na imunitný systém a pomáha ho posilňovať.

Hovädzie ragú je okrem toho bohaté aj na široké spektrum mikronutrientov. Pri takýchto fit receptoch s hovädzím karé najradšej používam hovädzie stehno; mäso zo svaly obsahujú málo tuku a väziva, vďaka čomu ide o chudé časti mäsa, ktoré nie sú ani veľmi žuvacie. Hovädzie mäso s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke si, verím, obľúbia všetci tí, ktorí si chcú pochutiť na jedle z červeného mäsa, no v zdravšej a odľahčenej verzii.

Spôsob prípravy

  • Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  • Následne pridáme na malé časti nakrájané hovädzie mäso a miešame ho 3 minúty.
  • Potom pridáme paradajkový pretlak, koreniny a mäso zalejeme s 200 ml vody.
  • Mäso prikryjeme a dusíme 15 minút.
  • Potom k mäsu pridáme nakrájanú hlivu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a všetko spolu dusíme prikryté ešte 15 minút.
  • Kuskus zalejeme dvojnásobným objemom vriacej vody, osolíme a okoreníme ho podľa chuti a prikryjeme ho na 10 minút.
  • Hovädzie ragú podávame spolu s uvareným kuskusom.

Zobraziť recept hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou s inštrukciami

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ázijské morčacie mäso so zelenými fazuľkami

Kokosové ježe s proteínom

Chrumkavé orechové košíčky s čokoládou