Jednoduchá mliečna ryža s višňami
Skoro každý má rád mliečnu ryžu, ak vy milujete mliečnu ryžu, týmto receptom vás isto poteší. Táto jednoduchá fitness mliečna ryža s višňami je totiž fantastický na raňajky, dezert či večera!
Základ pre tento jednoduchý recept na mliečnu ryžu poznám ešte z detských čias, kedy nám ju zvykla pripravovať mama, vtedy ešte samozrejme s obyčajným kryštálovým cukrom. My si ju však pripravíme vo fitness verzii, so zdravšími obmenami a tiež vyšším obsahom bielkovín.
Rafinovaný cukor si jednoducho vymeníme za javorový sirup, a razom máme domácu mliečnu ryžu o niečo zdravšiu. Ak si chcete ryžu v mlieku pripraviť bez cukru a s nižším obsahom sacharidov, môžete ho vynechať a osladiť si mliečnu ryžu iba nižšie spomínaným proteínom.
Ak sa chcete vyhnúť cukru úplne, pokojne môžete nahradiť višňový džem za extra hrsť vykôstkovaných višní, ktoré iba krátko povaríte v hrnci tak, aby sa z nich odparila približne polovica vody. Mliečna ryža tak bude o niečo kyslejšia, ale aj ovocnejšia. Ja som použila domáci višňový džem, v ktorom je samé dobro.
Ako zdroj proteínu môžeme do mliečnej ryže pred koncom vmiešať aj proteínový prášok, ktorý ju obohatí o bielkoviny, ale aj viac zahustí. Jednoduchá fitness mliečna ryža poslúži ako chutné teplé raňajky, dezert či večera. Nutričné hodnoty sú vypočítané s použitím proteínu a javorového sirupu.
Spôsob prípravy
- Neprepláchnutú suchú ryžu povaríme vo vode s celou škoricou, klinčekmi a badiánom až do chvíle, kedy je na skus mäkšia, polouvarená.
- Pridáme mlieko a javorový sirup a za občasného miešania dovaríme ryžu do mäkka.
- Kým sa nám ryža varí, opečieme si na suchej panvici kúsky kokosu.
- Z hotovej mliečnej ryže vyberieme škoricu, klinčeky a badián.
- V tomto kroku do nej môžeme vmiešať proteínový prášok.
- Potom ju premiestnime na tanier alebo do misky, doplníme lyžicou višňového džemu a opečeného kokosu.
- Pridáme zopár čerstvých višní a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zobraziť recept jednoduchá mliečna ryža s višňami s inštrukciami
Mňam, dneska se těším až vyzkouším, díky za recept :)
OdpovedaťOdstrániť