Nadýchaná proteínová vianočka

V mnohých krajinách typickým sviatočným pečivom je vianočka, ktoré na stole nesmie za žiadnych okolností chýbať. My sme si pre vás pripravili jej proteínovú, fit verziu vianočku, aby si ju mohli vychutnať nielen labužníci a milovníci sviatkov, ale aj tí, ktorí starostlivo sledujú svoj nutričný príjem. Naša vianočka totiž v porovnaní s tou klasickou obsahuje menej tuku a viac bielkovín. Všetkých určite poteší aj jej jednoduchá príprava, ktorú zvládne úplne každý. Poďte si s nami túto nadýchanú dobrotu upiecť!

Veríme, že vám táto fit verzia nadýchanej proteínovej vianočky vaše sviatky a chvíle s najbližšími ešte vylepší. Nenechajte si túto dobrotu len pre seba a podeľte sa o recept so svojím okolím.

Spôsob prípravy

  • V mise zmiešame hladkú múkucelozrnnou múkou, proteínom, cukrom, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a citrónovou kôrou. Vajíčko vyšľaháme do peny a pridáme ho k múčnej zmesi. Ďalej pridáme roztopené (no nie horúce) maslo, ricottu a mlieko. Cesto rukami vyhnetieme na hladké a nelepivé.
  • Následne sa pustíme do pletenia vianočky – cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a pomúčenými rukami z nich vytvoríme 5 prameňov, kratších, ako je dĺžka plechu. Z troch prameňov upletieme klasický vrkoč, zvyšné dva prepletieme spolu. Na plech vystlaným papierom na pečenie preložíme upletený vrkoč a naň položíme dva prepletené pramene. 
  • Vianočku potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme ju mandľovými lupienkami. Vianočku pečieme pri teplote 170 °C, približne 20-25 minút do zlatista. Vianočka je upečená, keď z nej po zapichnutí vyjde drevená špajdľa úplne suchá. Vianočku podávame natretú maslom a obľúbeným džemom. Prajeme dobrú chuť!

Zobraziť recept nadýchaná proteínová vianočka s inštrukciami

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Ázijské morčacie mäso so zelenými fazuľkami

Kokosové ježe s proteínom

Chrumkavé orechové košíčky s čokoládou