Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou
Ak máte chuť na zdravšej a nutrične hodnotnejšej verzii cestoviny, skúste tieto výborné šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou, v paradajkovej omáčke. Recept si isto obľúbite.
Ako zdroj mäsa použijeme morčacie stehná, k tomu pridáme kopec zeleniny a ešte aj strukovinové cestoviny. Chuťovo tento recept pripomenul na bolonských špagiet, avšak tento je v omnoho viac fit verzii.
Ak chcem tento recept s cestovinami aby bol ešte zdravší, môžeme používať namiesto klasických cestovín cestoviny vyrobené zo strukovín. Chutia veľmi dobre a sú omnoho nutrične hodnotnejšie.
Do receptu pridáme 2 lyžice lahôdkového droždia pre chuť, ak ho ale doma nemáte, môžete ho vynechať. Odporúčame jedlo doplniť aj o kôpku bieleho jogurtu, ktorý omáčku úžasne osvieži a bude vďaka nemu aj viac krémová. Strúhaný syr mi tak v tomto jedle vôbec nechýbal.
Spôsob prípravy
- V hrnci si na rozpálenom olivovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a chvíľu ich spolu popražíme. Potom pridáme mleté mäso, paradajkový pretlak a 3 minúty mäso miešame.
- Potom k nemu pridáme umytý špenát, nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájanú brokolicu, koreniny, soľ, lahôdkové droždie a mäsovú omáčku necháme variť pod pokrievkou približne 18 minút. Občas ju premiešame.
- Medzitým si necháme prevrieť vodu, ktorú zľahka osolíme a uvaríme v nej šošovicové špagety do mäkka (približne 7 minút).
- Hotové cestoviny precedíme a podávame spolu s uvarenou omáčkou. Jedlo odporúčam na záver poliať aj lyžicou bieleho jogurtu.
Zobraziť recept Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou s inštrukciami
Komentáre
Zverejnenie komentára